Concept
1

Konceptet

Varför inte skapa ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen, bland trädtopparna, samtidigt som de får en unikt designad boendeupplevelse? Utifrån den frågeställningen skapades Treehotel i Harads - en plats där naturen, ekologiska värden, komfort och modern design kombineras till ett spännande äventyr.

Inspirationen till Treehotel kommer från filmen ”Trädälskaren” av Jonas Selberg Augustsen. En berättelse om tre män från storstaden som vill hitta tillbaka till sina rötter genom att bygga en trädkoja tillsammans. ”Trädälskaren” är en filosofisk historia om trädets betydelse för oss människor.

Idén bakom Treehotel är att erbjuda ett högklassigt boende på en harmonisk plats där vardagsstressen tynar bort och gästerna kan koppla av och samla ny kraft i orörd natur.

Tillsammans med några av Skandinaviens främsta arkitekter har unikt designade trädrum skapats. Trädrummen är belägna 4-6 meter över marken, samtliga med en hänförande utsikt över Luleälven.

En mycket viktig del i konceptet är att ta hänsyn till ekologiska värden och göra minimalt avtryck i naturen. Därför har stora resurser avsatts för att hitta hållbara bygg- och energilösningar.

Hitta hit

Treehotel i Harads ligger ungefär sju mil, eller en timme med bil, från Luleå (Kallax) flygplats. Klicka här för olika alternativ att ta sig hit. karta

Boka

Boka rum snabbt och enkelt i vårt bokningssystem.
Treehotel/Brittas Pensionat
Edeforsväg 2 A
960 24 Harads
Sverige
Telefon: +46 (0)928-104 03
E-post: booking@treehotel.se