Maten

Maten

Maten

Mat, kärlek och omtanke

Ett besök på Treehotel handlar om att uppleva stillheten, naturen, designen och sist men inte minst smakerna.

Likt resten av Treehotel är Britta's Restaurang något som är svårt att jämföra med annat. Det handlar inte om michelinstjärnor, vita linnedukar eller ostronhandskar.

Det handlar om mat, kärlek och omtanke.

Visserligen serverar vi bara de finaste råvaror som det norrländska skafferiet har att erbjuda, men utan kärleken och omtanken hade Brittas bara varit en riktigt bra norrländsk restaurang.

Maten hos oss är noggrant komponerad utifrån färska, vilda, lokala råvaror och det är ett sant nöje att bjuda er till bords.

Veckans lunch-meny och à la carte hittar du här.

Råvarorna

Rödingen:

En norrländskt självklarhet som smakar lika bra rökt som stekt.

Kalixlöjromen:

Från Haparanda norra skärgård till strax söder om Piteå skapar det enorma färskvattenflödet från Norrlandsälvarna världens största bräckvattenskärgård. Här, och bara här, ger siklöjan ifrån sig den exklusiva och djupt gulröda kaviar som kallas Kalixlöjrom, Bottenvikens röda guld.

Laxen:

Vår lax importeras direkt från nordnorge

Renen:

Renkött är basen i den samiska matkulturen. Köttet är mycket näringsrikt och har varit vitalt i för samernas överlevnad i tusentals år. Tack vare det delikata renköttets många möjligheter till förädling skapar vi en stor variation i smakupplevelserna.

Älgen:

Det kändaste av de svenska vilda djuren är en självklarhet på vår meny. Älgköttet förädlas och används på många olika sätt för att förgylla upplevelsen.

Björnen:

Den vildaste av smaker kommer från detta mytomspunna djur. Den norrländska björnen är en sällsynt och utmanade delikatess som vi tillagar på allra finaste sätt.

Om menyn

Varje dag serveras en välfylld buffé. Så gott som alla råvaror är lokala och i största möjligaste mån ekologiskt odlade. Vår huvudleverantör av vilt ligger cirka en kilometer från Treehotel och heter Svantes vilt och bär.

Vår meny förändras från dag till dag beroende på tillgång och säsong då vi är väldigt noga med att alla ingredienser skall vara av bästa kvalité. Om du vill veta exakt vad som står på bordet idag så ber vi dig kontakta oss.

Priset för buffén med två varmrätter inklusive bröd, sallad och bordsdryck är 310 SEK.

Skulle ni hellre njuta av bordsservering?

Då kan vi självklart komponera en trerätters meny bara för er.

Ring oss för mer information.

Boka nu

Ankomst
Utcheckning
Treehotel/Brittas Pensionat
Edeforsväg 2 A
960 24 Harads
Sverige

Telefon: +46 (0)928-103 00
E-post: booking@treehotel.se