The 7th room

The 7th room

The 7th room

När du närmar dig det sjunde rummet nerifrån marken och blickar mot skyn, täcks hela byggnadens bottenfasad av ett fotografi i naturlig storlek, taget upp mot trädtopparna innan rummet lyftes på plats. Det inbjuder till kittlande kamouflerande nyfikenhet. Vad döljer sig där uppe?

Rummet ligger tio meter upp i tallarna. Vägen upp är en upplevelse i sig. Den går genom etage och trappor som steg för steg tar besökaren närmare molnen. När du är i höjd med de stora frodiga norrländska talltopparna, med vidunderlig utsikt mot Lule älv, är du framme. Stora panoramafönster vetter mot norr där gästerna ska kunna skåda våra magnifika norrsken, även genom takfönster i sovrummen.

Rummet har skapats i olika upplevelsenivåer. Den mest svindlande är kanske uteplatsen, som består av ett nät. Genom nätet växer en naturlig tall vars grenverk breder ut sig och ger möjlighet att klättra eller sitta i med det starka nätet säkert under. Här kan du ligga på mage och skåda neråt, ligga på rygg, lyssna på skogens sus och titta mot stjärnhimlen. Här, på gränsen mellan himmel och jord, kan du till och med sova ute om du vill. Eller inne, i den nya sviten med två separata sovrum. Rummet har 100 kvm byggyta varav 75 kvm är boendeyta. I rummet finns fem bäddar fördelat på två separata sovrum med två bäddar i varje, samt en bäddsoffa. Det finns även en lounge och ett badrum med dusch. Ekologiska lösningar, skandinaviska träslag och textilier präglar interiören. Fasaden består av en svart bränd träyta som i sig är helt annorlunda jämfört med de andra rummen.

På Brittas pensionat serveras frukost, lunch och middag åt Treehotels gäster i genuin 1930-50-tals miljö. Här finns restaurang, bar, bastu och relax, tv samt internet. När du anländer till Treehotel checkar du först in på Brittas pensionat och har sedan en kort promenad genom hänförande natur till ditt trädrum.