Vi försöker fånga känslan av vår omgivning i all mat

Här får gästerna känna smaken av naturen

Alla smaker ska spegla våra unika svenska årstider

Restaurangen ger dig möjlighet att ta del av allt fantastiskt som finns i vår svenska natur. Smaka på säsongens godaste rätter och njut av den kreativa enkelheten som skapas av våra lokala råvaror som vilt, fisk och bär. Våra kockar erbjuder dig en personlig upplevelse av skräddarsydda säsongsmenyer och vill alltid skapa rätter med smaker som är enkla att förstå och med ett djup.

Image
Image

Vi erbjuder en ny säsongsbaserad meny för våra gäster varje vecka, med kvällens 3-rätters och 2-rätters, husman och enklare rätter att välja mellan alla dagar som hotellet har öppet. Vi har givetvis även vegetariska och veganska rätter, en generös hotellfrukost samt lunch för våra gäster. Som boende hos oss behöver du inte boka bord.

"Vi vill att gästerna ska förstå vad de äter och varför vi valt alla råvaror."

“Inget slår råvarorna från trakten.”

The Restaurant by Treehotel började med Brittas Pensionat, ett unikt och kulturmärkt pensionat i den mysiga byn Harads i norra Sverige. Med 600 invånare och några av de bästa lokala råvarorna vårt vackra land kan erbjuda, blev det tydligt att vi behövde en restaurang som inte bara matchade den höga nivån som våra gäster förväntar sig, utan som också kunde spegla och fånga mystiken som omger den här delen av världen. Våra kockar blev den sista pusselbiten för att förverkliga allt. Deras passion, erfarenhet och kunskap att skapa mängder av unika rätter tillagade av lokala råvaror bildade en perfekt harmoni med vår varma och välkomnande miljö.

Image
Image
Image

Maten

Att få börja dagen till doften av nybakat bröd är bara början på din matupplevelse av lokalt och naturligt. Sen följer stärkande ren- och älgrätter och allt avslutas med en oemotståndlig citronsorbet som toppas med de läckraste bären. Smaka naturens säsongssmaker i form av vår underbara björktacos (bilden) och vår specialitet, röding, som är precis lika ljuvlig rökt som stekt. Njut av ett flertal olika matupplevelser ute i naturen, så som middag på isen under stjärnorna, en trerättersmiddag i skogen eller efter ett varmt bad på älvbrinken. För privata aktiviteter eller egna utflykter finns mat- och fikakorgar att boka.

Köket

Låt våra kockar ta med dina smaklökar på en resa. Du kommer inte bara få smaka de läckra ingredienserna som götts i den vilda naturen, utan också höra den inspirerande bakgrunden till varje rätt, exempelvis i vilken hemlig glänta bären är plockade, och allt detta görs med finess och inlevelse.

Kockarnas passion för den perfekta rätten förhöjer våra lokala råvaror, som alla tillagas i vårt kök. De tror verkligen på vikten av att gästen ska förstå vad de äter och upplever så du kan förvänta dig mer än bra service i vår restaurang.

Image

Miljön

Vi bjuder in dig att släppa vardagen och slappna av hos oss i en varm miljö med norrländsk hemkänsla. Låt vår tidlösa inredning föra dig tillbaka till mystiken från 30- och 50-talet, när Dean Martin var superstjärnan. Vakna upp till ljudet från skogens sus och livet den inhyser och avsluta dagen med ett avslutande samtal tillsammans med andra gäster. Inspireras av vår unika atmosfär i en rogivande och smått mystiska miljö och låt vår restaurang lära dig allt om smakerna från varje säsong.

Image