Om Oss

Välkommen till Treehotel - en plats där du kan uppleva naturen på ett unikt sätt! Vi är en familjeägd verksamhet som grundades 2010 av Kent och Britta Lindvall, och sedan 2022 ägs hotellet av Jonas Olsson och Hannah Wennebro Olsson. Vår vision är att genom ett passionerat värdskap i toppklass, leverera en magisk upplevelse i en unik miljö. Vi lovar att ständigt sträva efter att utveckla och förnya vår plats för att skapa nyfikenhet inför ditt nästa möte.

Vår verksamhet är baserad i Harads, en liten by belägen i den norrländska skogen. Vi erbjuder en rad olika boendealternativ, inklusive trädrum och rum i marknivå, alla designade av olika arkitekter med en unik och modern touch. Varje rum är utrustat med moderna bekvämligheter som uppvärmning, el, dusch och toalett, samtidigt som de integrerar naturen på ett diskret och vackert sätt.

På Treehotel kan du koppla av och njuta av naturen på din egen takt. Du kan ta en promenad längs Lule älv, paddla kanot, fiska eller utforska skogen till fots eller med cykel. Vi erbjuder också guidade turer och aktiviteter, inklusive magiska norrskensturer, trädhusvandringar och smakprovning av lokala råvaror.

Vi är stolta över att driva en verksamhet med hållbarhet i fokus. Vi arbetar hårt för att minska vår miljöpåverkan. Vi använder också lokala råvaror och samarbetar med lokala producenter för att stödja den lokala ekonomin.

Vi hoppas att du kommer att njuta av din vistelse på Treehotel och uppleva den fantastiska svenska skogen på ett unikt och minnesvärt sätt!

Mat & Dryck

Treehotel restaurang

Våra talangfulla kockar tar inga genvägar när det kommer till våra gästers gastronomiska upplevelse - inspirerade av det norrländska köket med en modern touch. Vi strävar alltid efter att välja våra råvaror från lokala producenter, med den kortaste vägen från jord till bord.

Konceptet

Varför inte skapa ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen, bland trädtopparna, samtidigt som de får en unikt designad boendeupplevelse? Utifrån den frågeställningen skapades Treehotel i Harads - en plats där naturen, ekologiska värden, komfort och modern design kombineras till ett spännande äventyr.

Inspirationen till Treehotel kommer från filmen ”Trädälskaren” av Jonas Selberg Augustsen. En berättelse om tre män från storstaden som vill hitta tillbaka till sina rötter genom att bygga en trädkoja tillsammans. ”Trädälskaren” är en filosofisk historia om trädets betydelse för oss människor.

Idén bakom Treehotel är att erbjuda ett högklassigt boende på en harmonisk plats där vardagsstressen tynar bort och gästerna kan koppla av och samla ny kraft i orörd natur.

Tillsammans med några av Skandinaviens främsta arkitekter har unikt designade trädrum skapats. Trädrummen är belägna 4-6 meter över marken, samtliga med en hänförande utsikt över Luleälven.

En mycket viktig del i konceptet är att ta hänsyn till ekologiska värden och göra minimalt avtryck i naturen. Därför har stora resurser avsatts för att hitta hållbara bygg- och energilösningar.

Upplevelsen

På Treehotel i Harads får gästerna en oförglömlig upplevelse som börjar med ett familjärt mottagande på Treehotel Guesthouse innan de guidas vidare till sitt trädrum. Varje trädrum är en unik skapelse signerad Skandinaviens främsta arkitekter. Den moderna designen förenat med skogens lugn skapar en omedelbar känsla av lyxig rekreation.

Gästerna avnjuter samtliga måltider på Treehotel Guesthouse som serveras i genuin 1930-50-tals miljö. Den varma och familjära stämningen på Treehotel Guesthouse kombinerat med de modernt designade trädrummen skapar en helt unik dimension för Treehotels gäster. De gäster som önskar avskildhet kan naturligtvis välja att få maten levererad till sitt trädrum.

En helg på Treehotel erbjuder en mångfald av både sommar- och vinteraktiviteter. Men många gäster väljer att i första hand njuta av stillheten, tidlösheten och harmonin som infinner sig i trädrummen och dess omgivning. En god bok, en förtrollande utsikt och ett stilfullt boende räcker för att skapa den känsla som Treehotel handlar om.

Miljöarbetet

Treehotel bygger på genuin naturupplevelse och därför känns det självklart att hållbarhet och ekologiska värden är två grundpelare i vår hotellverksamhet.

Vi sätter upp trädrummen i den naturliga skogen utan att påverka omgivningen nämnvärt. Vi försöker att inte skada vegetationen och tar t.ex. inte ner några träd. Rummen monteras på levande träd, utan att träden tar skada. Mestadels har lokala byggföretag använts.

Material och byggteknik är valda för att ge så liten miljöpåverkan som möjligt. Det var ett grundkrav som vi hade i uppdraget till arkitekterna. Till exempel använder vi värmebehandlat trä till våra utegolv och till bastun, som är helt fri från kemiska substanser. Träet värms upp till över 200 grader, vilket aktiverar dess inneboende motståndskraft och skyddar mot yttre påverkan. The Tree Sauna är dessutom målad invändigt med giftfri linoljefärg.

Alla trädrum har god isolering och värms upp via golvvärme. Elen kommer från grön, lokal vattenkraft. All belysning är lågenergi och består av effektiva LED-system.

Den dagliga driften påverkar naturen minimalt. Trädrummen har inget avlopp och vid städning använder vi självklart miljövänliga rengöringsmedel.

Varje rum har en toppmodern, miljövänlig förbränningstoalett där allt förbränns i 600 grader. Toaletterna är helt luktfria och drivs med el. 

Toaletterna är utrustade med vatteneffektiva handfat med vatten som räcker till handtvätt, ansikte och tandborstning. Avloppsvattnet samlas upp i en behållare som töms dagligen. Gästerna får gå till en separat byggnad för att duscha.

Vi hoppas att du som gäst uppskattar vårt hållbarhetsarbete, även om det innebär ett lite enklare boende i vissa aspekter. Eftersom vi vill driva vårt hotell mitt i naturen är det viktigt att vi gör det på naturens villkor.

Ekoturismpolicy

Treehotel har ett uttalat mål för företaget att vara miljövänligt och klimatsmart. Vi vill bevara och nyttja natur och kultur långsiktigt hållbart. Företaget vill bidra till ekonomisk utveckling så att den lokala kulturen och lokalsamhället överlever. Vi vill uppmuntra våra besökare att handla kvalitetsprodukter från lokala entreprenörer. Produkter som på ett autentiskt sätt spegla vår livsstil och kultur.

Vi är kunskapsförmedlare med lokal förankring i trakten. Vår verksamhet sker i samverkan och samråd med lokalsamhälle och markägare. Vi vill erbjuda upplevelser som ger besökarna en inblick i livet och kulturen på ett sätt som är äkta och inte förvanskar historia och kultur. Våra upplevelser ska anpassas så att besökaren har en möjlighet att få förståelse och respekt för natur och kultur. Besökaren ska uppleva glädje och tycka att besöket levt upp till förväntningarna.

Våra upplevelser sker med hög säkerhet och risker har analyserats för att minimera olyckor. Vi kan också erbjuda alternativ om oförutsedda händelser stoppar arrangemang.

Varje år går vi igenom verksamheten och kundomdömen för att förbättra oss med denna ekoturismpolicy som utgångspunkt.

Treehotel Guesthouse

När du anländer till Treehotel checkar du först in på Treehotel Guesthouse. Här serveras även frukost, lunch och middag åt Treehotels gäster. Frukostbuffé ingår alltid, och i våra paketerbjudanden är samtliga måltider inbakade i priset. Treehotel Guesthouse andas genuin 1930-50-tals miljö och här finns restaurang, bar, bastu och relax, tv samt internet.

Kanske är det Treehotel Guesthouse inbjudande soffor, detaljerna som minner om svunna tider eller den sprakande brasan som lockar fram husets lugn och harmoni. Här kan du känna dig som hemma, men fjärran från vardagens stress och krav.