Biosphere

Designad av BIG, Bjarke Ingels Group

Med en fasad bestående av 350 fågelholkar i olika storlekar är tanken med vårt nya rum att bidra till att vända fågelpopulationens nedåtgående spiral i de svenska skogarna och istället stärka biosfären och den naturliga livsmiljön. Rummet är inbäddat i en ekologisk livsmiljö och du befinner dig mitt i naturens epicentrum.

Biosphere nås via en hängbro som sluttar från marken upp till rummet. Interiören består av organiska material som inspirerats av det omgivande landskapet. Här har du inte bara möjlighet att se fågellivet på riktigt nära håll, utan du är också en del av skogens naturliga liv. Den relativt lilla ytan förstärks av utsikt åt alla håll och de olika årstidernas ljusinsläpp mellan de omgivande fågelholkarna. Som gäst har du under de snöfria månaderna även tillgång till en takterrass med 360 graders utsikt från trädtoppsperspektiv.

Liksom alla Treehotels trädrum har Biosphere förbränningstoalett och vårt hållbara vattensystem med 3 liter vatten för att tvätta händer och borsta tänder. Rummet har även en eco dusch, egen privat bastu och rinnande vatten.

Biosphere är designat av danska arkitektbyrån Bjarke Ingels Group, BIG.

Foto av Mats Engfors Fotography.

Fakta

  • Byggår: 2022
  • Arkitekt:  Bjarke Ingels Group, BIG.
  • Avsedd för 2 personer. Dubbelsäng.
  • Byggföretag: Vittjärvshus, BOMEK
  • Belysning: Atelje Lyktan

Partners

Rumspriser

Frukostbuffé ingår i samtliga priser. Alla priser är i SEK och inkluderar moms. Priserna gäller Biosphere.

För två personer Priset varierar beroende på säsong, från 12000 SEK
Spädbarn 0-2 år Gratis

Hjälp med bokning?

Om du vill ha hjälp med bokningen, kontakta oss gärna på +46 (0)928-103 00eller via email booking@treehotel.se

Hitta hit

Treehotel i Harads ligger ungefär sju mil, eller en timme med bil, från Luleå (Kallax) flygplats.

Biosphere

Image

Biosphere

Rummet Biosphere är Treehotels absolut nyaste tillskott bland trädrummen. Det är 34 kvm stort och är skapat för att vara en del av skogens naturliga livsmiljö som du som gäst blir en del av. Rummet öppnas för besökare i juni 2022.

Mirrorcube

Image

The Mirrorcube

The Mirrorcube är ett spännande gömställe bland träden, kamouflerat av spegelväggar som reflekterar sin omgivning. Måtten är 4x4x4 meter. Basen består av en aluminiumram runt trädstammen och väggarna har klätts med reflekterande glas.

Bird’s nest

Image

Bird’s nest

The Bird’s nest bygger på kontrasterna mellan ute och inne. Exteriört är trädrummet inget annat än ett gigantiskt fågelbo. Det ger ett kamouflage där du snabbt försvinner och blir en del av omgivningen.

The Cabin

Image

The Cabin

Platsen för trädrummet valdes utifrån idén att skapa en plattform högt upp i en kraftig sluttning med utsikt över Luleälvens dalgång. Gästerna når kojan via en horisontell brygga bland träden. Längst fram på bryggan ligger ett stort trädäck.

7th room

Image

7th room

När du närmar dig det sjunde rummet nerifrån marken och blickar mot skyn, täcks hela byggnadens bottenfasad av ett fotografi i naturlig storlek, taget upp mot trädtopparna innan rummet lyftes på plats. Det inbjuder till kittlande kamouflerande nyfikenhet. Vad döljer sig där uppe?

The Ufo

Image

The Ufo

Under arbetet med The Bird´s nest, som till stor del harmoniserar med sin omgivning, föddes tanken på att skapa en miljö som var helt annorlunda. Och vad kan vara mer annorlunda än ett UFO?

Dragonfly

Image

Dragonfly

Dragonfly är vårt näst största rum, med en yta på 52 kvm och en vikt på 22 ton. Rummet är unikt, eftersom det kan fungera både som konferensutrymme och privat boende.

The Blue Cone

Image

The Blue Cone

The Blue cone bygger på enkelhet och lätthet, både när det gäller materialval och design. Rummet är en traditionell träkonstruktion med tre fundament i marken, för att ge en känsla av höjd och lätthet, men samtidigt stabilitet.

The Guesthouse

Image

The Guesthouse

Ett varmt välkomnande väntar dig när du kommer till Pensionatet. Här kan du känna dig precis som hemma i de unikt bevarade rummen med en känsla från 30-50-talen. Njut av att sparka av dig skorna efter att ha utforskat den vackra miljön under en av våra aktiviteter eller en egen skön promenad.