The 7th room

När du närmar dig det sjunde rummet nerifrån marken och blickar mot skyn, täcks hela byggnadens bottenfasad av ett fotografi i naturlig storlek, taget upp mot trädtopparna innan rummet lyftes på plats. Det inbjuder till kittlande kamouflerande nyfikenhet. Vad döljer sig där uppe?

Rummet ligger tio meter upp i tallarna. Vägen upp är en upplevelse i sig. Den går genom etage och trappor som steg för steg tar besökaren närmare molnen. När du är i höjd med de stora frodiga norrländska talltopparna, med vidunderlig utsikt mot Lule älv, är du framme. Stora panoramafönster vetter mot norr där gästerna ska kunna skåda våra magnifika norrsken, även genom takfönster i sovrummen.

Rummet har skapats i olika upplevelsenivåer. Den mest svindlande är kanske uteplatsen, som består av ett nät. Genom nätet växer en naturlig tall vars grenverk breder ut sig. På nätet kan du ligga på mage och skåda neråt, ligga på rygg, lyssna på skogens sus och titta mot stjärnhimlen. Här, på gränsen mellan himmel och jord, kan du till och med sova ute om du vill. Eller inne, i den nya sviten med två separata sovrum. Rummet har 100 kvm byggyta varav 75 kvm är boendeyta. I rummet finns fem bäddar fördelat på två separata sovrum med två bäddar i varje, samt en bäddsoffa. Det finns även en lounge och ett badrum med dusch. Ekologiska lösningar, skandinaviska träslag och textilier präglar interiören. Fasaden består av en svart bränd träyta som i sig är helt annorlunda jämfört med de andra rummen.

På Treehotel Guesthouse serveras frukost, lunch och middag åt Treehotels gäster i genuin 1930-50-tals miljö. Här finns restaurang, bar, bastu och relax, tv samt internet. När du anländer till Treehotel checkar du först in på Treehotel Guesthouse och har sedan en kort promenad genom hänförande natur till ditt trädrum.

Fakta

  • Byggår: 2016
  • Arkitekt: Snøhetta
  • Avsedd för 5 personer. Två dubbelsängar samt en bäddsoffa.
  • Byggföretag: Vittjärvshus
  • Belysning: Atelje Lyktan

Rumspriser

Frukostbuffé ingår i samtliga priser. Alla priser är i SEK och inkluderar moms. Priserna gäller för The 7th Room.

För 1-5 personer

Priset varierar beroende på säsong, från 12 000 SEK

Spädbarn 0-2 år Gratis

Om du vill ha hjälp med bokningen, kontakta oss gärna på +46 (0)928-104 03eller via email booking@treehotel.seHjälp med bokning?

Hitta hit

Treehotel i Harads ligger ungefär sju mil, eller en timme med bil, från Luleå (Kallax) flygplats.


Klicka här för alternativa sätt att ta dig hitMirrorcube

Image

The Mirrorcube

The Mirrorcube är ett spännande gömställe bland träden, kamouflerat av spegelväggar som reflekterar sin omgivning. Måtten är 4x4x4 meter. Basen består av en aluminiumram runt trädstammen och väggarna har klätts med reflekterande glas.

Bird’s nest

Image

Bird’s nest

The Bird’s nest bygger på kontrasterna mellan ute och inne. Exteriört är trädrummet inget annat än ett gigantiskt fågelbo. Det ger ett kamouflage där du snabbt försvinner och blir en del av omgivningen.

The Cabin

Image

The Cabin

Platsen för trädrummet valdes utifrån idén att skapa en plattform högt upp i en kraftig sluttning med utsikt över Luleälvens dalgång. Gästerna når kojan via en horisontell brygga bland träden. Längst fram på bryggan ligger ett stort trädäck.

7th room

Image

7th room

När du närmar dig det sjunde rummet nerifrån marken och blickar mot skyn, täcks hela byggnadens bottenfasad av ett fotografi i naturlig storlek, taget upp mot trädtopparna innan rummet lyftes på plats. Det inbjuder till kittlande kamouflerande nyfikenhet. Vad döljer sig där uppe?

The Ufo

Image

The Ufo

Under arbetet med The Bird´s nest, som till stor del harmoniserar med sin omgivning, föddes tanken på att skapa en miljö som var helt annorlunda. Och vad kan vara mer annorlunda än ett UFO?

Dragonfly

Image

Dragonfly

Trollsländan är vårt allra största rum, med en yta på 52 kvm och en vikt på 22 ton. Rummet är unikt, eftersom det kan fungera både som konferensutrymme och privat boende.

The Blue Cone

Image

The Blue Cone

The Blue cone bygger på enkelhet och lätthet, både när det gäller materialval och design. Rummet är en traditionell träkonstruktion med tre fundament i marken, för att ge en känsla av höjd och lätthet, men samtidigt stabilitet.

The Guesthouse

Image

The Guesthouse

Ett varmt välkomnande väntar dig när du kommer till Pensionatet. Här kan du känna dig precis som hemma i de unikt bevarade rummen med en känsla från 30-50-talen. Njut av att sparka av dig skorna efter att ha utforskat den vackra miljön under en av våra aktiviteter eller en egen skön promenad.

Treehotel
Edeforsväg 2 A
960 24 Harads
Sverige

Telefon: +46 (0)928-103 00
E-post: booking@treehotel.se