The 7th room

Designad av Snøhetta, Norge

Det här är vårt sjunde och nyaste rum, en svit skapad i olika upplevelsenivåer. Undersidan på rummet visar ett foto i naturlig storlek upp mot talltopparna så som det såg ut innan rummet kom hit. Trapporna upp är i flera etage med utsiktsplatser.

Inne i rummet finns panoramafönster ut mot älvdalen, norrskensfönster, och i sovrummen takfönster mot sommarens ljusa natthimmel.

Mitt i rummet finns en terrass som utgörs av ett nätgolv med en naturligt växande tall i mitten. Genom nätgolvet ser du 10 meter ner, och bakom ett genomskinligt räcke breder Lule älvdal ut sig. Svindlande, häftigt och helt säkert att vara på. Dessutom i det närmaste myggfritt då myggen inte rör sig så här högt upp.

Rummet har 100 kvm byggyta varav 75 kvm är boendeyta. Här finns fem bäddar fördelade på två separata sovrum med två bäddar i varje, samt en 120 cm bred extrabädd i loungen.

Det finns badrum och dusch med ekologiska lösningar. Alla våra trädrum har förbränningstoalett och det hållbara vattensystemet Rukkamoinika med 3 liter vatten för handtvätt.

Rummet präglas av skandinaviska träslag och textilier. Fasaden består av en svartbränd träyta som är helt annorlunda jämfört med de andra rummen.

En extra mysfaktor i 7th Room är en temperaturstyrd eldstad som startar automatiskt om temperaturen sjunker en kylig vinterkväll. Sommartid finns inbyggd AC men du kan också låta sommarbrisen fläkta genom att öppna de stora skjutdörrarna som vetter mot nätterassen från både loungen och de båda sovrummen.

7th Room är skapat av norska Snöhetta.

Fakta

  • Byggår: 2016
  • Arkitekt: Snøhetta
  • Avsedd för 5 personer. Två dubbelsängar samt en bäddsoffa.
  • Byggföretag: Vittjärvshus
  • Belysning: Atelje Lyktan

Rumspriser

Frukostbuffé ingår i samtliga priser. Alla priser är i SEK och inkluderar moms. Priserna gäller för The 7th Room.

För 1-5 personer

Priset varierar beroende på säsong, från 12 500 SEK

Spädbarn 0-2 år Gratis

Om du vill ha hjälp med bokningen, kontakta oss gärna på +46 (0)928-104 03eller via email booking@treehotel.seHjälp med bokning?

Hitta hit

Treehotel i Harads ligger ungefär sju mil, eller en timme med bil, från Luleå (Kallax) flygplats.


Klicka här för alternativa sätt att ta dig hitBiosphere

Image

Biosphere

Rummet Biosphere är Treehotels absolut nyaste tillskott bland trädrummen. Det är 34 kvm stort och är skapat för att vara en del av skogens naturliga livsmiljö som du som gäst blir en del av. Rummet öppnas för besökare i juni 2022.

Mirrorcube

Image

The Mirrorcube

The Mirrorcube är ett spännande gömställe bland träden, kamouflerat av spegelväggar som reflekterar sin omgivning. Måtten är 4x4x4 meter. Basen består av en aluminiumram runt trädstammen och väggarna har klätts med reflekterande glas.

Bird’s nest

Image

Bird’s nest

The Bird’s nest bygger på kontrasterna mellan ute och inne. Exteriört är trädrummet inget annat än ett gigantiskt fågelbo. Det ger ett kamouflage där du snabbt försvinner och blir en del av omgivningen.

The Cabin

Image

The Cabin

Platsen för trädrummet valdes utifrån idén att skapa en plattform högt upp i en kraftig sluttning med utsikt över Luleälvens dalgång. Gästerna når kojan via en horisontell brygga bland träden. Längst fram på bryggan ligger ett stort trädäck.

7th room

Image

7th room

När du närmar dig det sjunde rummet nerifrån marken och blickar mot skyn, täcks hela byggnadens bottenfasad av ett fotografi i naturlig storlek, taget upp mot trädtopparna innan rummet lyftes på plats. Det inbjuder till kittlande kamouflerande nyfikenhet. Vad döljer sig där uppe?

The Ufo

Image

The Ufo

Under arbetet med The Bird´s nest, som till stor del harmoniserar med sin omgivning, föddes tanken på att skapa en miljö som var helt annorlunda. Och vad kan vara mer annorlunda än ett UFO?

Dragonfly

Image

Dragonfly

Dragonfly är vårt näst största rum, med en yta på 52 kvm och en vikt på 22 ton. Rummet är unikt, eftersom det kan fungera både som konferensutrymme och privat boende.

The Blue Cone

Image

The Blue Cone

The Blue cone bygger på enkelhet och lätthet, både när det gäller materialval och design. Rummet är en traditionell träkonstruktion med tre fundament i marken, för att ge en känsla av höjd och lätthet, men samtidigt stabilitet.

The Guesthouse

Image

The Guesthouse

Ett varmt välkomnande väntar dig när du kommer till Pensionatet. Här kan du känna dig precis som hemma i de unikt bevarade rummen med en känsla från 30-50-talen. Njut av att sparka av dig skorna efter att ha utforskat den vackra miljön under en av våra aktiviteter eller en egen skön promenad.