Rummet Bird´s Nest är skapat för att så osynligt som möjligt smälta in i naturen. Ett rum för insikt mer än utsikt. Här får du verkligen känslan av att du är ett med naturen med tid för dig själv - i ett gigantiskt fågelbo uppe i träden som ingen kan se in i.

Du tar dig in i Bird´s Nest via en stege och lucka upp genom golvet. Luckan stänger du sedan mellan dig och omvärlden.

Trots att det är ett så kompakt rum med små fönster upplevs det som förvånansvärt ljust tack vare interiören och fönstren som både släpper in ljus och bjuder på möjlighet att blicka ut.

Rummet är populärt bland barnfamiljer, men passar också för 4 vuxna. Det du kan behöva veta är att två av sängarna är svängda efter väggens form.

För dig som bor i det här rummet får stora resväskor stanna i bagagerummet i gårdshuset. Det kommer du att vara tacksam för när du ska ha med dig packningen på stegen och genom luckan.

Rummet är på 17 m2 och kan få separata sovrum med hjälp av skjutdörrar. Här finns toalett och även mjuka sittplatser där ni kan njuta av utsikten vid fönstren. Alla våra trädrum har förbränningstoalett och det hållbara vattensystemet Rukkamoinika med 3 liter vatten för handtvätt.

Bird´s Nest är ritat av Bertil Harström som även har gjort vårt UFO och bastubyggnaderna.

 

Fakta

  • Byggår: 2010
  • Arkitekt: Inredningsgruppen Bertil Harström
  • Avsedd för 4 personer. Dubbelsäng och 2 enkelsängar.
  • Byggföretag: Hugos Trä
  • Belysning: Atelje Lyktan

Partners

Rumspriser

Frukostbuffé ingår i samtliga priser. Alla priser är i SEK och inkluderar moms. Priserna nedan gäller för The Bird´s Nest.

För två personer

Priset varierar beroende på säsong, från 4700 SEK

Extra vuxen 950
Extra barn 550
Spädbarn 0-2 år Gratis

Hjälp med bokning?

Om du vill ha hjälp med bokningen, kontakta oss gärna på +46 (0)928-103 00eller via email booking@treehotel.se

Hitta hit

Treehotel i Harads ligger ungefär sju mil, eller en timme med bil, från Luleå (Kallax) flygplats.


Klicka här för alternativa sätt att ta dig hitMirrorcube

Image

The Mirrorcube

The Mirrorcube är ett spännande gömställe bland träden, kamouflerat av spegelväggar som reflekterar sin omgivning. Måtten är 4x4x4 meter. Basen består av en aluminiumram runt trädstammen och väggarna har klätts med reflekterande glas.

Bird’s nest

Image

Bird’s nest

The Bird’s nest bygger på kontrasterna mellan ute och inne. Exteriört är trädrummet inget annat än ett gigantiskt fågelbo. Det ger ett kamouflage där du snabbt försvinner och blir en del av omgivningen.

The Cabin

Image

The Cabin

Platsen för trädrummet valdes utifrån idén att skapa en plattform högt upp i en kraftig sluttning med utsikt över Luleälvens dalgång. Gästerna når kojan via en horisontell brygga bland träden. Längst fram på bryggan ligger ett stort trädäck.

7th room

Image

7th room

När du närmar dig det sjunde rummet nerifrån marken och blickar mot skyn, täcks hela byggnadens bottenfasad av ett fotografi i naturlig storlek, taget upp mot trädtopparna innan rummet lyftes på plats. Det inbjuder till kittlande kamouflerande nyfikenhet. Vad döljer sig där uppe?

The Ufo

Image

The Ufo

Under arbetet med The Bird´s nest, som till stor del harmoniserar med sin omgivning, föddes tanken på att skapa en miljö som var helt annorlunda. Och vad kan vara mer annorlunda än ett UFO?

Dragonfly

Image

Dragonfly

Trollsländan är vårt allra största rum, med en yta på 52 kvm och en vikt på 22 ton. Rummet är unikt, eftersom det kan fungera både som konferensutrymme och privat boende.

The Blue Cone

Image

The Blue Cone

The Blue cone bygger på enkelhet och lätthet, både när det gäller materialval och design. Rummet är en traditionell träkonstruktion med tre fundament i marken, för att ge en känsla av höjd och lätthet, men samtidigt stabilitet.

The Guesthouse

Image

The Guesthouse

Ett varmt välkomnande väntar dig när du kommer till Pensionatet. Här kan du känna dig precis som hemma i de unikt bevarade rummen med en känsla från 30-50-talen. Njut av att sparka av dig skorna efter att ha utforskat den vackra miljön under en av våra aktiviteter eller en egen skön promenad.