The Mirrorcube

Designad av Tham & Videgård, Bolle Tham & Martin Videgård

Mirrorcube är ett riktigt annorlunda trädrum, en kub på 4x4x4 meter. Rummet omges av spegelväggar som utåt både reflekterar och döljer sig i omgivningen. Genom rummet växer en trädstam och runt den utgör en aluminiumram basen i rummet. Alla väggar är klädda med spegelglas.

På utsidan ges illusionen av att det är glas från golv till tak. Men på insidan är väggarna klädda med ljus plywood och på tre av väggarna och i taket är det fönster. Som tur är, för mörka kvällar då ljuset är tänt kan man faktiskt ana att någon rör sig där innanför de spegelrutor som inte är väggbeklädda.

En spännande detalj som också gömmer sig bakom spegelfasaden är en balkong som gör att du kan vara utanför boxen utan att synas.

Mirrorcube är ett utmärkt boende för två personer. Här finns dubbelsäng, toalett och sittplatser för umgänge.

Alla våra trädrum har förbränningstoalett och det hållbara vattensystemet Rukkamoinika med 3 liter vatten för handtvätt.

Rummet Mirrorcube är skapat av Bolle Tham och Martin Videgård och byggd av ett lokalt Haradsföretag.

Fakta

  • Byggår: 2010
  • Arkitekt: Tham & Videgård Bolle Tham & Martin Videgård
  • Avsedd för 2 personer. Dubbelsäng.
  • Byggföretag: Bomek AB
  • Belysning: Atelje Lyktan

Partners

 

Rumspriser

Frukostbuffé ingår i samtliga priser. Alla priser är i SEK och inkluderar moms. Priserna nedan gäller för The Mirrorcube.

För två personer

Priset varierar beroende på säsong, från 5200 SEK

Spädbarn 0-2 år Gratis

Hjälp med bokning?

Om du vill ha hjälp med bokningen, kontakta oss gärna på +46 (0)928-103 00eller via email booking@treehotel.se

Hitta hit

Treehotel i Harads ligger ungefär sju mil, eller en timme med bil, från Luleå (Kallax) flygplats.

Biosphere

Image

Biosphere

Rummet Biosphere är Treehotels absolut nyaste tillskott bland trädrummen. Det är 34 kvm stort och är skapat för att vara en del av skogens naturliga livsmiljö som du som gäst blir en del av. Rummet öppnas för besökare i juni 2022.

Mirrorcube

Image

The Mirrorcube

The Mirrorcube är ett spännande gömställe bland träden, kamouflerat av spegelväggar som reflekterar sin omgivning. Måtten är 4x4x4 meter. Basen består av en aluminiumram runt trädstammen och väggarna har klätts med reflekterande glas.

Bird’s nest

Image

Bird’s nest

The Bird’s nest bygger på kontrasterna mellan ute och inne. Exteriört är trädrummet inget annat än ett gigantiskt fågelbo. Det ger ett kamouflage där du snabbt försvinner och blir en del av omgivningen.

The Cabin

Image

The Cabin

Platsen för trädrummet valdes utifrån idén att skapa en plattform högt upp i en kraftig sluttning med utsikt över Luleälvens dalgång. Gästerna når kojan via en horisontell brygga bland träden. Längst fram på bryggan ligger ett stort trädäck.

7th room

Image

7th room

När du närmar dig det sjunde rummet nerifrån marken och blickar mot skyn, täcks hela byggnadens bottenfasad av ett fotografi i naturlig storlek, taget upp mot trädtopparna innan rummet lyftes på plats. Det inbjuder till kittlande kamouflerande nyfikenhet. Vad döljer sig där uppe?

The Ufo

Image

The Ufo

Under arbetet med The Bird´s nest, som till stor del harmoniserar med sin omgivning, föddes tanken på att skapa en miljö som var helt annorlunda. Och vad kan vara mer annorlunda än ett UFO?

Dragonfly

Image

Dragonfly

Dragonfly är vårt näst största rum, med en yta på 52 kvm och en vikt på 22 ton. Rummet är unikt, eftersom det kan fungera både som konferensutrymme och privat boende.

The Blue Cone

Image

The Blue Cone

The Blue cone bygger på enkelhet och lätthet, både när det gäller materialval och design. Rummet är en traditionell träkonstruktion med tre fundament i marken, för att ge en känsla av höjd och lätthet, men samtidigt stabilitet.

The Guesthouse

Image

The Guesthouse

Ett varmt välkomnande väntar dig när du kommer till Pensionatet. Här kan du känna dig precis som hemma i de unikt bevarade rummen med en känsla från 30-50-talen. Njut av att sparka av dig skorna efter att ha utforskat den vackra miljön under en av våra aktiviteter eller en egen skön promenad.